Sült alma egyszerűen, magokkal töltve

Íme egy nagyon egyszerű és egészséges sült alma recept, amelyet akár a gyerekekkel együt is elkészíthetsz.

Különösen hangulatos ilyenkor a hidegek beálltával téli almából elkészíteni és tálalni, hiszen a mézes-édes-magos finomságokat hagyományosan a téli bekuckózás alkalmával nagy élvezet elfogyasztani.

Kicsiknek-nagyoknak, nagyiknak-papiknak egyaránt egészséges csemege, hiszen az alma, dió, mogyoró, mandula, kesudió, méz, vaj, fahéj kombináció csupa vitamin, rost és ásványi anyag.

Hozzávalók:

  • 6 db alma
  • Egy maroknyi magkeverék – dió, mogyoró, kesudió, mandula
  • 1 dl méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vaj fél almánként
A töltött sütésre kész almák a tepsibe helyezve

Elkészítés:

  1. Vágd félbe az almákat, és vájd ki a közepüket egy evőkanállal
  2. Helyezd a fél almákat egy tepsibe vagy nagyobb jénai / hőálló tálba
  3. Vágd apróra a magokat, és keverd össze egy tálban a mézzel és fahéjjal
  4. Tedd a keveréket az almákra
  5. Tegyél mindegyik keverék tetejére egy-egy teáskanál vajat
  6. Melegítsd a sütőt 180 fokra, alufólia alatt süsd az almákat 30 percig, majd vedd le az alufóliát és süsd tovább kb. 15 percig, amíg jól megpuhulnak az almák
sült alma
Elkészült a finom töltött sült alma!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük